Hrvat živio u štali i skupljao boce, sada je na pragu transfera karijere

Nogomet 03. maj 202412:12 0 komentara
Foto: REUTERS/Jennifer Lorenzini

Hrvatski fudbaler Martin Erlić jedna je od najneobičnijih priča sa Balkana. Štoper italijanskog Sassuola imao je tešku živornu priču, a narednog ljeta bi mogao da potpiše ugovor dosadašnje karijere.

Sassuolo se nalazi na pragu ispadanja pošto četiri kola prije kraja imaju pet bodova manje od prvog tima iznad crte i ne daju mu se prevelike šanse za opstanak. Erlić bi u tom slučaju dobio priliku da napusti klub, a to čeka i turski velikan Trabzonspor.

U Trabzonsporu su spremili i unosnu ponudu za 26-godišnjeg Erlića i vjeruju da će uspeti završiti transfer i tako pojačati odbranu.

Inače, Erlić je proteklih dana završio u centru pažnje hrvatske javnosti pošto je ispričao svoju životnu priču i detalje odrastanja koji uključuju skupljanje boca i spavanje u štali.

“Kada sam se rodio, moji su živjeli u štali. Bile su životinje u jednoj prostoriji i od njih nas je dijelio samo jedan zid. Bilo je jako teških trenutaka, čak i skupljanja boca. Koliko danas samo Hrvata skuplja boce. Nije sramota, ali to nikada nisam rekao. Takve neke stvari volim inače zadržati za sebe“, rekao je Erlić u emisiji HRT-a “Knjaz kod Vatrenih“.

Kao 12-godišnjaka ga je primijetio Dinamo, ali na Maksimiru nije dočekao seniorske minute već je kao tinejdžer otišao u Italiju gdje je promijenio niz klubova i trenutno je član Sassuola.

Turci će za Erlića koji inače sanja da jednog dana zaigra za Hajduk pred punim Poljudom morati izdvojiti najmanje četiri do pet miliona eura.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!