HSV ga tražio, a on im odgovorio: Pa ja vam više uopšte ne igram nogomet

Nogomet 12. okt 202410:37 0 komentara
Action Images via Reuters/John Sibley

Sjajni stoper Liverpoola već neko vrijeme ne igra, ali svi su se iznenadili kad je na poziv njemačkog velikana odgovorio s tim da uopštee više nije aktivni igrač.

Prema pisanju Ruhr Nachrichtena, Joel Matip, bivši stoper Liverpoola, odlučio je završiti igračku karijeru. Iako mu je ugovor s Liverpoolom istekao krajem prošle sezone, očekivalo se da će pronaći novi klub.

Nakon osam godina provedenih na Anfieldu, veći dio posljednje sezone propustio je zbog povredee koljena. Povezivao se s brojnim klubovima, uključujući i mogući povratak u Premier ligu, ali čini se da se to neće dogoditi.

Matip je neočekivano obavijestio sportski svijet o povlačenju kada je HSV pokušao kontaktirati s njim, a on im je otkrio da se povukao iz nogometa i sada radi kao pomoćni trener ekipe 13-godišnjaka. Matip je karijeru započeo u Schalkeu, a 2016. prešao je u Liverpool, za koji je odigrao 201 utakmicu i osvojio sve moguće trofeje. Iako nije bilo službenog oproštaja, priča je postala viralna, pa se možda ipak dogodi.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!