Husić: “Sloboda je u teškoj situaciji, ali neću bježati od problema”

Nogomet 04. okt 202421:47 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Danas je na stadionu Tušanj održana konfernecija za medije FK Sloboda Tuzla na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Skupštine FK Sloboda Tuzla, gospodin Nedžad Bijesović i izabrani predjednik Upravnog odbora gospodin Azmir Husić.

Na nedavno održanoj Skupštini FK Sloboda, izabran je novi predsjednik kluba – Azmir Husić. Iako još uvijek nije zvanično preuzeo funkciju, Husić je podijelio svoje prve utiske o trenutnom stanju u klubu.

“Od subote, kada sam izabran na Skupštini, još uvijek nisam stavio potpis na ugovor kojim bih zvanično preuzeo funkciju predsjednika. Uzeo sam dodatno vrijeme kako bih detaljno analizirao stanje u kojem se Sloboda trenutno nalazi. Kada potpišem ugovor, tek tada će uslijediti zvanično preuzimanje funkcije, a dokumentacija će biti poslana nadležnim institucijama,” kazao je Husić.

Podsjetio je na svoje prethodno iskustvo s klubom, naglasivši da je Sloboda već bila u teškoj situaciji kada je prvi put preuzeo predsjedničku funkciju 2012. godine.

FK Sloboda Tuzla

“Tada sam bio predsjednik više od četiri godine u jednom od najtežih perioda za klub. Mislio sam da ne može biti gore od tada, ali sada sam se uvjerio da trenutna situacija nije mnogo bolja.”

Husić je otvoreno govorio o izazovima koji su pred klubom.

“Sloboda se trenutno suočava s ozbiljnim problemima na sportskom i finansijskom planu. Račun kluba je blokiran, a dugovanja su višemilionska. Već nakon što je objavljena vijest o mom dolasku, primili smo prvu tužbu – samo dva sata kasnije,” izjavio je.

Posebno je naglasio da se klub suočava sa mnogim tužbama i finansijskim potraživanjima, od kojih neka dolaze od osoba koje nikada nisu bile radno angažovane u klubu.

“Jedan od apsurdnih slučajeva uključuje tužbu za skoro 40 hiljada maraka od osoba za koje niko u klubu ne zna ko su. Nevjerovatno je koliko nepoznatih problema izlazi na vidjelo.”

Husić je zaključio da, unatoč svim izazovima, neće odustati.

“Sloboda je u teškoj situaciji, ali nisam neko ko bježi od problema. Volim se suočiti s njima i vjerujem da ćemo zajedničkim naporima naći način da prebrodimo ove poteškoće.”

Na kraju svog obraćanja, Husić je istakao važnost odvajanja sporta od politike, posebno u kontekstu predstojećih izbora:

“Dotakao bih se još samo jedne stvari. Nalazimo se u veoma teškom vremenu, posebno sada kada su pred nama izbori, pa se često povezuje politika sa sportom. Politika i sport nikada ne bi trebali biti povezani. Kada je riječ o Slobodi i politici, uvijek se taj glas dijeli na ‘crvene’ ili ‘zelene’. Slobodi je potrebna politika u kojoj će biti najviše Slobode, a potrebni su nam vijećnici koji će raditi najviše za FK Sloboda. Mene ne interesuje ko će pobijediti, ali bih volio da to budu oni koji će najviše pomoći našem klubu.

Ne kažem da se do sada ništa nije uradilo, ali vjerujem da Sloboda zaslužuje i treba više. Uz sve ove probleme, Sloboda ne treba biti povezana s politikom. Iako sam politički aktivan, kada uđem ovdje, nema mjesta politici. Vidim samo FK Sloboda Tuzla. Želim poručiti da nemamo nikakve veze ni sa ‘crvenim’ ni sa ‘zelenim’. Naša politika je Sloboda, i ko god nam pruži ruku spasa, s njima ćemo sarađivati.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!