Ibrahimović pozvao Duplantisa na derbi i prepustio mu titulu najboljeg

Nogomet 24. sep 202417:00 0 komentara
GABRIEL BOUYS / AFP

Bivši napadač Milana i kapetan švedske nogometne reprezentacije Zlatan Ibrahimović pozvao je svjetskog rekordera u skoku s motkom Armanda Duplantisa na nedjeljni milanski derbi između Milana i Intera te mu prepustio titulu najboljeg švedskog sportaša.

“Sada kada sam završio s igranjem nogometa, netko mora preuzeti moju ulogu i učiniti velike stvari za Švedsku, a to je ono što Armand radi uvijek iznova, jer on je fantastičan predstavnik zemlje“, rekao je Ibrahimović nakon utakmice.

Na tribinama su uz Duplantisa sjedili zaručnica svjetskog rekordera u skoku s motkom Desire Inglander i svjetski rekorder u utrci na 400 metara s preponama Norvežanin Karsten Warholm, kojeg je Duplantis 4. rujna pobijedio u egzibicijskoj utrci na 100 metara u sklopu Turnir Dijamantne lige u Zürichu.

Ibrahimović (42) je za reprezentaciju Švedske nastupio 122 puta i zabio 62 gola. Karijeru je završio u lipnju prošle godine, a sada je viši savjetnik u upravi Milana.

Na Olimpijskim igrama u Parizu 24-godišnji Duplantis osvojio je zlatnu medalju, kao i tri godine ranije u Tokiju, te popravio vlastiti svjetski rekord na 6,25 metara.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!