Igrači Salzburga se okrenuli kontra vlastitih navijača!?

Nogomet 24. okt 202415:05 0 komentara
REUTERS/Gintare Karpaviciute

Austrijski mediji raspisali su se o porazu domaćeg Salzburga od Dinama. Napustili su ih čak i navijači, a igračima i treneru se to baš i nije svidjelo.

Red Bull Salzburg, koji je godinama navikavao svoje navijače na dominaciju, pobjede i trofeje, trenutno prolazi kroz rezultatsku krizu. Ta je kriza kulminirala domaćim porazom od Dinama (0:2) u 3. kolu Lige prvaka.

Austrijski klub do sada je zabilježio tri poraza u elitnom natjecanju, s ukupnom gol-razlikom 0:9. Navijači su se nadali da bi utakmica protiv hrvatskog prvaka mogla označiti preokret, no poraz u srijedu samo je produbio krizu. Frustracija među navijačima je velika, momčad je izviždana, a mnogi su napustili stadion prije kraja susreta.

“Oni koji su ostali su naši pravi navijači”, ustvrdio je defanzivacč RB Salzburga Kamil Piatkowski, prozvavši navijače koji su počeli izlaziti sa stadiona prije kraja utakmice.

Njegov trener Pep Lijnders pokušao je ‘odbraniti neobranjivo‘ sljedećim riječima:

“Vrijeme je bilo loše, možda su neki od navijača željeli izbjeći saobraćajnu gužvu ili biti kod kuće sa svojom djecom. Svako ima svoje razloge.”

Nije se u srijedu prvi puta dogodilo da gledatelji ranije napuste stadion nezadovoljni razvojem događaja, isto je bilo i u prvenstvenom susretu s Altachom kojeg je RB Salzburg dobio 2:1 preokretom u završnim minutama.

“Protiv Altacha su ljudi otišli ranije, a mi smo nakon toga zabili dva gola. Ja bih uvijek ostao, uvijek bih vjerovao. Ali svatko može napraviti što želi”, komentirao je Lijnders.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!