Igru briši, rezultate piši: Engleska nudi Southgateu novi ugovor

Nogomet 12. jul 202410:32 0 komentara
Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay

Engleska je na "mišiće" došla do finala Evropskog prvenstva, drugog u nizu, a tamo će je čekati Španija. U savezu već razmišljaju o narednom ciklusu u kome ponovo na klupi vide Garetha Southgatea.

Engleska na trofej na velikim takmičenjima čeka još od 1966. godine kada su jedini put osvojili Svjetsko prvenstvo. Najveće takmičenje Starog kontinenta nisu osvajali nikada, a u nedjelju će imati priliku za to.

Gareth Southgate je na klupi Engleske već osam godina, tačnije, od fijaska Engleske na Evropskom prvenstvu 2016. kada su izgubili od Islanda. I prije početka ovogodišnjeg Eura je bilo polemike da li će Southgate ostati, a zaključak je da fudbalski savez Engleske želi da zadrži iskusnog trenera, bez obzira na rezultat nedjeljnog finala.

Southgate je još pred početak Evropskog prvenstva rekao da će se povući sa mjesta selektora ako Engleska ne osvoji takmičenje, međutim, pregovori su već počeli oko nastavka saradnje.

Englezi nisu blistali na ovom takmičenju, ali su se ipak domogli finala u kome će se za prvi trofej na Evropskom prvenstvu boriti sa reprezentacijom Španije u nedjelju.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!