Inzaghi saslušan u policiji zbog navijača Intera i Milana

Nogomet 10. okt 202407:40 0 komentara
REUTERS/Alessandro Garofalo

Trener Intera Simone Inzaghi saslušan je u italijanskom tužilaštvu, u sklopu opsežne istrage koja se vodi protiv najvatrenijih navijača Intera i Milana.

Kako je prenela Gazzetta dello Sport, Inzaghi je imao sastanak sa nadležnima i tretiran je kao svjedok sa vrijednim informacijama, a on nije pod istragom.

Tužilaštvo je prisluškivanjem saznalo da je uhapšeni vođa navijača Intera Marco Ferdico pozvao Inzaghija i tražio dodatnih 200 ulaznica za finale Lige šampiona protiv Manchester Cityja 2023. godine.

Ferdico je jedan od 19 najvatrenijih navijača koji su prošlog mjeseca uhapšeni u operaciji protiv mafije.

Sky Italija i novinska agencija Ansa prenijeli su da je Inzaghi odgovorio na sva pitanja, tokom sastanka koji je opisan kao „dug, opušten i iscrpan“.

Inzaghi je rekao da je Ferdicov poziv više bio „zahtjev nego prijetnja“ i da nije neuobičajen, a da je njegova motivacija bila da izbjegne novi štrajk navijača Intera, pošto je bilo prethodnih protesta.

Među onima za koje se očekuje da će narednih nedjelja razgovarati sa tužiocima su potpredsednik Intera Javijer Zanetti, fudbaler Intera Hakan Calhanoglu i kapiten Milana Davide Calabria.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!