Još jedan velikan se uključio u borbu za dovođenje Mbappea

Nogomet 14. jun 202315:47 0 komentara
REUTERS/Christian Hartmann

Nogometaš Paris Saint-Germaina Kylian Mbappe izjavio je u srijedu da će i sljedeće sezone igrati u pariškom klubu, ustvrdivši da nije tražio transfer niti prelazak u Real Madrid.

“Sretan sam što ostajem u Parizu sljedeće sezone”, rekao je Mbappe u intervjuu za Gazzetta dello Sport.

Bio je to njegov odgovor na sve špekulacije koje su se pojavile glede moguće transfera u Kraljevski klub već ovog ljeta.

Mbappe ima važeći ugovor s PSG-om do 30. juna 2024., uz opciju produljenja na još jednu godinu, s čime se moraju složiti i klub i igrač. S obzirom da je takva situacija, u Parizu su svjesni opasnosti koja bi ih mogla zadesiti, a to je da Francuz u ljeto iduće godine odluči ne aktivirati produženje i ode im bez odštete. Skloniji su opciji, ako ga već ne mogu na dugi rok zadržati u klubu, da ovo ljeto uzmu 150 milijuna eura ili koliko već mogu dobiti na ime odštete.

Katarani spremni iskrcati 200 milijuna eura

Stoga su jasno poručili Mbappeu da ovo ljeto mora ili potpisati novi ugovor ili će ga prodati. Tu su se odmah podignule obrve Florentinu Perezu, predsjedniku Reala koji je u nekoliko navrata davao do znanja da želi dovesti francuskog reprezentativca na Santiago Bernabeu.

No, tu u priču ulijeće – Manchester United. Slavni klub s Old Trafforda nalazi se na velikoj prekretnici, njih želi kupiti šeik Jassim bin Hamad Al Thani, član katarske kraljevske obitelji.

Katarske novine Al-Watan, kojima je Jassim vlasnik, pišu da se uskoro očekuje finalizacija pregovora i službena objava da je američka obitelj Glazer prodala Manchester United Kataranima. Kada se to dogodi, United će krenuti po Mbappea, a kako javlja El Pais, spremni su iskrcati odštetu od 200 milijuna eura.

Iznos je to koji bi zadovoljio apetite drugih Katarana, onih u čijem se vlasništvu nalazi PSG čiji predsjednik Nasser Al-Khelaifi je svjestan da će teško Mbappe na duže staze ostati u Parizu.

Mbappe je igrač PSG-a od 2017., s momčadi je osvojio pet naslova u francuskom prvenstvu, uključujući i ovosezonski trofej, dok je u sezoni 2019./20. igrao finale Lige prvaka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!