Liverpool razbio Milan na San Siru, pobjedu upisao i Sporting protiv Lillea (VIDEO)

Nogomet 17. sep 202423:00 0 komentara
REUTERS/Claudia Greco

Fudbaleri Liverpoola savladali su Milan 3:1 u Italiji na meču 1. kola Lige prvaka, a Sporting je u Lisabonu zabilježio pobjedu 2:0 protiv Lillea.

Milan – Liverpool 1:3 (Pulišić 3’ –  Konate 23’, Van Dijk 41’, Szoboszlai 67’)

Samo tri minute čekali su domaći navijači na San Siru da bi se radovali. Kontranapad Milana u kojem je Alvaro Morata proigrao Christiana Pulišića, koji je sa nekih 40 metara povukao loptu i sjurio se do kaznenog prostora Liverpoola, te matirao Alissona Beckera za 1:0.

Nakon toga Redsi su zagospodarili terenom. Mohamed Salah je pogodio je prečku u 17. minutu i nagovijestio poravnanje ekipe Arnea Slota.

Trent Alexander-Arnold izveo je slobodan udarac, a Ibrahima Konate bio je najviši u skoku za poravnanje. Gol defanzivca Liverpoola pronađite na OVOM LINKU.

Nekoliko šansi stvorili su gosti iz Engelske i u nastavku meča. Prvo je loše šutirao Diogo Jota, a onda je Cody Gakpo pokušaoa međutim na mjestu je bio Mike Maignan. Salah još jednom pogodio prečku, a onda mu je Mignan odbranio dobar pokušaj.

Ipak, dominacija Liverpoola isplatila se u finišu, kada je na asistenciju Konstantinos Tsimikas iz kornera pronašao Virgila van Dijka, koji odlično skače i matira golmana domaćih. Milan je primio još jedan pogodak nakon skoka defanzivaca, kako pogledajte OVDJE.

Do kraja prvog poluvremena Jota je propustio dobru priliku da odvede Liverpoola na dva razlike, a onda je Pulišić tražio penal smatrajući da je nedozvoljeno srušen u kaznenom prostoru Liverpoola, ali glavni sudac Epsen Eskas samo je odmahnuo rukom.

REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco
REUTERS/Claudia Greco

Drugo poluvrijeme počelo je odličnom prilikom za Jotu, ali vrhunski je intervenisao Maignan i spriječio Portugalca da postigne pogodak.

Tražili su Rossoneri novi penal, kada se Morata našao na travnjaku poslije jednog duela, ali Eskas ponovo nije pokazao na bijelu tačku.

Treći gol i potvrdu trijumfa postavio je Dominik Szoboszlai u 67. minutu, nakon što je većinu posla uradio Cody Gakpo i zabilježio asistenciju. Gol Mađara pronađite OVDJE.

Prilika vrijedan pomena je ona Mattea Gabbije iz 88. minute, kada je bio neprecizan.

Milan će 1. oktobra na gostovanje Bayeru u Leverkusen u 2. kolu, a dan kasnije Liverpool dočekuje Bolognu.

Sporting – Lille 1:0 (Gyokeres 38’, Debast 65’)

REUTERS/Andre Dias Nobre

Pedro Goncalves asistirao je sjajnom Viktoru Gyokeresu, koji je portugalski sastav doveo do vodstva u 38. minutu, a potvrdu pobjede i tri boda na otvaranju Lige prvaka lisabonskom sastavu donio je Zeno Debast na dodavanje Daniela Bragance.

Postigao je Lille gol u posljednjim trenucima meča, ali je poništen zbog ofsajd pozicije.

U 2. kolu Sporting ide na gostovanje PSV-u u Eindhoven, a dan kasnije Lille će imati najteži mogući zadatak, kada će ugostiti Real Madrid.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!