Liverpool slavio u dramatičnom meču na Anfieldu (VIDEO)

Nogomet 22. apr 202318:01 0 komentara
REUTERS/Phil Noble

Liverpool je u golijadi slavio trijumf protiv Nottingham Foresta, u duelu nekadašnjih prvaka Evrope - 3:2.

Liverpool igra prilično promjenljivo ove sezone, ali Redsi ne žele da se odreknu borbe za Evropu. U prethodnoj rundi ekipa Jurgena Kloppa do nogu je potukla Leeds na gostovanju, a drugu vezanu pobedu u Premier ligi ostvarila je protiv Nottingham Foresta na „Anfieldu“ – 3:2.

Poslije ne pretJerano zanimljivog prvog poluvremena, mnogo uzbuđenja je bilo u nastavku i to odmah na startu. U 47. minutu AlexandEr-Arnold je sjajno izveo korner, loptu je Fabinho prebacio do Jote, a Portugalac je lako glavom ubacio u protivničku mrežu.

Ipak, samo četiri minuta kasnije hladan tuš za domaće navijače i to u režiji Nica Williamsa, momka koji je ponikao u omladinskoj školi Redsa, momka koji je tri sezone nosio i dres prvog tima iz Liverpoola. Ispratio je Williams odlično dodavanje Gibs-Whitea, šutirao je snažno sa 20 metara, lopta je na putu do mreže zakačila Robertsona i prevarila Alissona. Gol pogledajte OVDJE.

Nije to poremetilo Liverpool, koji je ponovo vodio od 55. minuta, kad je drugi put na ovom meču strijelac bio Jota, ovoga puta poslije dodavanja Robertsona. Gol pogledajte na OVOM LINKU.

Ali, nisu se predavali ni gosti. U 67. minutu Nottingham je drugi put na meču izjednačio, poslije očajne reakcije Konatea volej je na 12 metara od gola zahvatio Gibbs-White, Alisson je bio nemoćan.

REUTERS/Phil Noble

I još jednom je Liverpool imao snage da uzvrati udarac. U 70. minutu poslije odličnog ubacivanja Arnolda Salah je još jednom podigao na noge veći dio navijača na „Anfieldu“, Redsi su treći put došli do prednosti.

Ostali mečevi:

Brentford – Aston Villa 1:1

Leicester – Wolves 2:1

Crystal Palace – Everton 0:0

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!