Lobiranja menadžera ipak ima: “Gura ovaj ovog, onaj onog, guram i ja svog”..

screenshot/Facebook

Ono što je do sada bila javna tajna, a to je da lobiranja o tome ko će nastupiti u reprezentativnom dresu ipak ima, dobilo je i svoju potvrdu nakon razgovora kojeg je N1 obavio sa fudbalskim menadžerom Admirom Husarićem.

Husarić je menadžer dva fudbalska reprezentativca Bosne i Hercegovine. Osim za interese golmana AEK-a iz Larnace Kenana Pirića, Husarić vodi i fudbalsku karijeru Jasmina Mešanovića, koji je iznenađujuće dobio poziv za prve dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2024. godine u Njemačkoj.

Iako su gotovo svi dosadašnji selektori negirali bilo kakve pritiske ili kontakte sa menadžerima, a pojedine fudbalske legende, članovi stručnog štaba i bivši igrači govorili suprotno, nakon jedne od izjava Admira Husarića sumnje više nema.

Govoreći o kupovini mjesta u reprezentaciji Husarić je priznao jedno.

“Ljudi su skloni tim lobijima. Onaj gura ovog, onaj onog i normalno je da ću ja kao menadžer lobirati za svog igrača. I ja sam sa svima bio dobar. Ali, Petevov broj u životu nisam imao. Dva puta sam ga vidio u Tuzli. Odem u ložu, podravim se sa njim i sa Seferovićem. I ja mu kažem: Imam igrača, tako i tako, ovo i ono i on kaže ‘Znam’, i onda sam izašao i otišao u drugu ložu”,  tvrdi Husarić, koji je od priznanja da menadžerski lobi postoji, odmah nakon toga negirao da je ikome ikada platio da jedan od njegovih igrača bude pozvan u reprezentativni dres.

“To su takve gluposti, to je smiješno. Ja nekome platio? To su takve podvale”, kaže Husarić, koji ipak nije objasnio zbog čega bi onda takvu poruku napisao i time se pohvalio, kako je to objavio N1 u septembru 2021. godine.

Ono što je bitno je da, uprkos ranijim tvrdnjama, sada postoji dokaz da menadžeri ipak barem razgovaraju sa selektorima, što apsolutno nije protiv pravila, ali se kosi sa ranijim tvrdnjama raznih selektora koji su tvrdili da nikakvih kontakata sa fudbalskim agentima nikada nisu imali.