Ludi derbi Madrida bez pobjednika: Prekid, haos u finišu i izjednačenje u 95. minutu

Nogomet 29. sep 202423:26 0 komentara
REUTERS/Ana Beltran

Atletico Madrid i Real Madrid odigrali su odličnu utakmicu 8. kola La Lige. Meč je donio mnogo uzbuđenja, prekid, izjednačenje u završnici i crveni karton.

Meč je bio prekinut poslije gola gostiju kada su navijači gađali golmana Reala, Courtoisa, ali je ubrzo nastavljen, pa su se „Galaktikosi“ približili Barceloni na samo bod zaotatka u tom trenutku.

Bilo je prilika na obje strane na početku utakmice. Imao je Alvarez prvu priliku u desetom minutu posle odličnog prodora, ali je sa strane šutirao direktno u Courtoisa. Uzvratio je Valverde lukavim pokušajem iz 17. minuta, „zagrijao“ je rukavice Jana Oblaka.

Real je imao blagu inicijativu i veći posjed lopte, a jedinu dobru priliku do kraja prvog poluvremena imao je Bellingham u 36. minutu.

Drugo poluvreme bilo je zanimljivije. Rodrygo je otvorio festival prilika šutem iz 51. minuta koji je otišao preko gola. Uigrana akcija posle prekida iz 64. minuta donela je Real Madridu vodstvo. Modrić je brzo odigrao do Viniciusa koji je prešao Alvareza i centrirao do potpuno samog Militaa, a ovaj je uz dosta sreće, poslije odbijene lopte postigao pogodak.

REUTERS/Juan Medina

Uslijedio je prekid, a posle njega naleti Atletica. Redom su prilike imali prvo Lino, potom i Griezmann, međutim, Courtois je odlično branio.

Djelovalo je da će Real osvojiti sva tri boda, a onda je Griezmann odigrao perfektnu loptu ka Correi koji je istrčao pred Courtoisa i u 95. minutu doneo bod Atletico Madridu. Prvobitno su suci svirali ofsajd poziciju, ali VAR je potvrdio da je Rudiger bio najbliži golu Reala.

REUTERS/Juan Medina

Realu ostaje gorak ukus i tri boda zaostatka za Barcelonom, dok je Atletico dva boda iza gradskog rivala.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!