Mađari na putu Zmajeva do ostanka u Ligi A, rasplet večeras na Bilinom Polju

Nogomet 14. okt 202407:19 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Večeras će biti odigrana utakmica 4. kola Lige nacija između Bosne i Hercegovine i Mađarske, a ovaj meč vjerovatno će odrediti reprezentaciju koja će ostati u Ligi A i naredni ciklus.

Selektor Barbarez večeras neće moći računati na usluge Adriana Leona Barišića i Ermedina Demirovića zbog žutih kartona koje su dobili protiv Njemačke, a bez povrijeđenog Dedića Barbarez će imati problema u odbrani.

Pretpostavka je da će desnog beka ponovo igrati Gazibegović, što nije idealno, jer će mu to biti drugi meč u tri dana, dok će stopera selektor morati izabrati između četiri preostala koji imaju pravo nastupa (Katić, Bičakčić, Mujakić Radeljić).

Mađarska ne računa na golmana Gulacsija jer se nije dovoljno oporavio od povrede koljena, pa je za ovaj prozor tražio poštedu.

Prijašnji susreti

Bosna i Hercegovina se do sada sa Mađarskom sastala pet puta. Dva susreta su bila prijateljska, a tri zvanična. Mađarska je ostvarila dvije pobjede, dok su tri utakmice završene remijem.

JOŠ SPORTA

Prva dva susreta ovih selekcija bila su prijateljska. Na „Albert Florian“ stadionu u Budimpešti 10. marta 1999. godine meč je završen rezultatom 1:1. Bosna i Hercegovina je povela golom Mehe Kodre u 39’, a izjednačenje Mađarskoj donio je Béla Illés golom iz penala u 65’.

Istim rezultatom završena je i druga utakmica odigrana na „Bilinom polju“ u Zenici 28. februara 2001. Ferenc Horváth je u 13’ pogodio za vodstvo Mađara, a konačan rezultat postavio je sadašnji selektor naše reprezentacije, Sergej Barbarez u 22’.

U okviru kvalifikacija za EURO 2008 Bosna i Hercegovina je dočekala Mađarsku na „Bilinom polju“ 6. septembra 2006. Gosti su slavili rezultatom 1:3. Zvjezdan Misimović je iz penala u 64’ postigao jedini gol za Zmajeve, dok su za Mađarsku pogađali Szabolcs Huszti iz penala u 36’, Zoltán Gera u 46’ i Pál Dárdai u 49’.

Revanš je odigran na stadionu „Sóstói“ u Sekešfehervaru 8. septembra 2006. kad je Mađarska pobijedila 1:0 golom Zoltána Gere iz jedanaesterca u 39’.

Bosna i Hercegovina se sa Mađarskom sastala u okviru UEFA A Lige nacija na „Puškaš Areni“ 10. septembra ove godine i taj susret je završen rezultatom 0:0.

Meč Bosna i Hercegovina-Mađarska na programu je večeras u 20:45 sati na stadionu „Bilino polje“ u Zenici.

Glavni sudija biće Anthony Taylor iz Engleske, a pomagaće mu zemljaci Gary Beswick i Adam Nunn. Četvrti sudija je Darren England, dok će u VAR sobi biti David Coote i Constantine Hatzidakis.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!