Mbappe podgrijao nade italijanskog velikana: Cijela moja porodica navija za njih, nikad se ne zna (VIDEO)

Nogomet 28. maj 202421:33 0 komentara
REUTERS/Sarah Meyssonnier

Kylian Mbappe 30. juna postaje slobodan igrač, a svjetski mediji već dugo pišu o njegovom mogućem dolasku u Real Madrid, gdje bi trebao postati jedan od najplaćenijih fudbalera i ključni igrač Kraljevskog kluba.

Mbappe je već neko vrijeme nezadovoljan i želi otići, a predsjednik kluba zadržao ga je prije dvije godine jednim od najvećih ugovora u historiji fudbala.

Mbappe zarađuje oko 6 miliona eura bruto mjesečno (2.7 miliona neto) i dobio je bonus od 180 miliona eura samo za potpisivanje ugovora, uz dodatnih 70 miliona na kraju svake godine ugovora, koji je trebao trajati tri godine. No, ponuđena mu je opcija da nakon dvije sezone ode besplatno, što je odlučio iskoristiti. U razgovoru za Sky Sports, Mbappe je otkrio zanimljiv detalj iz svog djetinjstva, kada su ga pitali za italijanskog velikana AC Milan.

“Italijanski fudbal? Nikad se ne zna. Oduvijek sam govorio – ako ću ići u Italiju, ići ću u Milan. Kao dijete sam gledao svaku utakmicu i bio strastveni navijač. Cijela moja porodica, svi smo navijali za Milan,” rekao je Mbappe i time podgrijao nade navijača Rossonera da će jednog dana obući crveno-crni dres.

Mbappe je prije PSG-a u karijeri još nastupao za Monaco, a sada bi trebao krenuti put Madrida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!