Meč sezone na Ostrvu: Golijada u remiju Newcastlea i Lutona

Nogomet 03. feb 202418:13 0 komentara
REUTERS/Scott Heppell

Nevjerovatan duel koji je obilovao preokretima na „St. James Parku“, na kraju bez pobjednika Newcastle i Luton su osvojili po bod – 4:4.

Newcastle je bio veliki favorit protiv Lutona, ali je osvojio samo bod. I dodatno je sebi zakomplikovao borbu za plasman u Evropu, dok je novajlija u ligi nastavio da korača ka opstanku u društvu najboljih.

Činilo se da Newcastle kontroliše stvari u prvom poluvremenu. Povele su Svrake u sedmom minutu preko Longstaffa, ali je Osho izjednačio u 21. Samo dva minuta bilo je potrebno Newcastlu da vrati prednost, ponovo preko Longstaffa.

Ipak, nije se Luton predavao, golom Barkleya u 40. minutu drugi put na meču je izjednačio. I ne samo to, Morris je u 59. minutu sa bijele tačke donio prednost Lutonu, a tri minuta kasnije pogodio je i Adebayo, novajlija u ligi tada je imao dva gola viška.

REUTERS/Scott Heppell

Nije se Newcastle mirio sa porazom, krenuo je svim silama u napad, a nadu je vratio kapiten Trippier, koji je poslije centaršuta Bruna Guimaraesa lijevicom sjajno pogodio suprotni ugao gola Lutona.

Erupcija oduševljenja uslijedila je u 73. minutu, tada je Barnes donio izjednačenje, prelijepim pogotkom sa 20 metara. Isti igrač mogao je da donese i vodstvo Newcastlu, ali je nešto kasnije bio zamalo neprecizan.

U 86. minutu posle fenomenalnog dodavanja Guimaraeša spoljnom sa lijeve strane Murphy je na drugoj stativi prebacio gol, iz gotovo idealne pozicije. Bila je to prilika da Newcstle načini nevjerovatan preokret, ali je Luton osvojio veliki bod. Mogao je i tri, ali je u 90+8. minutu golman Newcastla ukrotio udarac Ogbenea.

Rezultati ostalih utakmica:

Brighton – Crystal Palace 4:1

Burnley – Fulham 2:2

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!