Medij iz Srbije u lovu na klikove objavio skandalozan naslov o banjalučkom Borcu

Nogomet 25. okt 202419:42 0 komentara
Facebook/FK Borac Banja Luka

FK Borac iz Banjaluke savladao je Apoel iz Nicosije rezultatom 0:1 u 2. kolu Konferencijske lige, a vijest su prenijeli brojni mediji iz regiona, no neki su u "clickbait" naslovima otišli predaleko.

Nekada respektabilni B92 je, čini se, u toj utrci za klikovima bio najsmjeliji pa je objavio naslov “Istorijska pobeda Borca – prvi srpski klub koji je slavio u gostima u dve godine”, u potpunosti zanemarujući činjenicu da je FK Borac klub iz Banjaluke, koja se nalazi u entitetu Republika Srpska, koja je dio države Bosne i Hercegovine.

“Neverovatno zvuči, ali Borac je prvi srpski klub (iz BiH) koji je uspeo da ostvari pobedu na gostovanju u evropskim klupskim takmičenjima u poslednje dve godine.”, stoji u članku autora Zorana Kecmana.

No, to nije sve. Kao vezana vijest u ovom članku nalazi se još jedan linkovani naslov naziva “Tvrd je Borac voćka čudnovata – Banjalučani srušili APOEL na Kipru! VIDEO”. Ukoliko kliknete na taj naslov vidjet ćete da u ovom slučaju nepoznati autor Borac nekoliko puta naziva klubom iz Republike Srpske, što je faktualno tačno, ali niti jednom nije spomenuto ime države iz koje banjalučki klub dolazi.

Vjerovatno nije potrebno napominjati, ali za svaki slučaj ćemo to uraditi: FK Borac nije klub koji je prvak entiteta Republika Srpska, već prvak Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!