Mešanović novo ime među Zmajevima: Ovo je njegova karijera kroz brojke

Nogomet 07. mar 202312:42 0 komentara
Facebook/Kisvarda FC

Selektor Faruk Hadžibegić će sutra objaviti spisak reprezentativaca za utakmice Bosne i Hercegovine protiv Islanda i Slovačke u martu, a na njemu bi novo ime trebao biti Jasmin Mešanović.

Mešanović je debi za reprezentaciju imao još 2011. godine kada je Bosna i Hercegovina odmjerila snage protiv Poljske.

Mešanović dobio poziv Hadžibegića, klub se pohvalio na svojoj stranici

Trenutno bh. fudbaler nastupa u Kisvardi za koju je ove sezone odigrao 28 utakmica, a klub se nalazi na četvrtom mjestu. Postigao je pet pogodaka i dodao dvije asistencije u svim takmičenjima. Za mađarski klub Mešanović je većinu utakmica odigrao na mjestu centralnog napadača, a čak na 10 susreta nosio je kapitensku traku.

U prvenstvu je postigao četiri gola, a ako uporedimo njegovu statistiku sa povremenim bh. reprezentativcem Kenanom Kodrom koji je u dosadašnjem dijelu sezone postigao devet pogodaka postavlja se pitanje zašto je baš Mešanović našao svoje mjesto na spisku.

Ovaj 31-godišnji napadač je nastupao u Premijer ligi te nosio dres Zrinjskog, Slobode i Sarajeva.

Najbolju golgetersku sezonu, prema podacima sa Transfermarkta, imao je 2016/17 kada je za mostarski klub postigao 11 golova u Premijer ligi. Posljednji angažman u Sarajevu nije prošao onako kako se očekivalo budući da je u 16 utakmica postigao samo tri pogotka te je nakon samo jedne sezone napustio tim sa Koševa.

O karijeri ovog napadača brine menadžer Admir Husarić koji također zastupa bh. golmana Kenana Pirića.

Zmajevi na poziciji napadača imaju dosta opcija, Edin Džeko i Ermedin Demirović su predvodili napad Zmajeva u sistemu Ivayla Peteva. Uz njih tu bi na novom okupljanju trebao biti i član Toulousa Said Hamulić koji je odigrao fantastičnu polusezonu u Poljskoj te najbolji strijelac domaćeg prvenstva Nemanja Bilbija.

Međutim, ostaje vidjeti za kakav sistem igre će se odlučiti Hadžibegić i da li će nastaviti igrati sa dva napadača kao što je to radio Petev.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!