Messi i Ronaldo kao vječna usporedba: Nokaut faze velikih takmičenja jednom daju veliku prednost

Nogomet 06. jul 202415:32 0 komentara
EPA

Argentinac Lionel Messi (37) i Portugalac Cristiano Ronaldo (39) su dugi niz godina dominirali evropskim i svjetskim fudbalom.

Kroz karijere smo vidjeli njihove uspone i padove, ali su uvijek bili dvojac koji je međusobno najviše poređen u modernom fudbalu.

Većina mlađih fudbalskih sladokusaca, za razliku od nekih starijih, ne spominje Pelea, Maradonu, “starog” Ronalda. Ključno pitanje današnjice je samo jedno: Messi ili Ronaldo?

JOŠ SPORTA

Reprezentacija Portugala okončala je nastup u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Njemačkoj porazom od Francuske nakon jedanaesteraca. Popularni “CR7” realizovao je svoj udarac ali to nije bilo dovoljno za prolazak u narednu fazu.

To je ujedno značilo i posljednje veliko takmičenje Cristiana Ronalda u dresu Portugalaca.

S druge strane, Lionel Messi je i pored promašenog penala ostvario plasman u polufinale Copa Americe s Argentinom, a u toj fazi će igrati 10. jula protiv selekcije Kanade.

Dolazimo do statističkog dijela između dva velikana u nokaut fazama velikih takmičenja.

Kada zbrojimo učinak na svim svjetskim i evropskim prvenstvima, te na Copa Americi, legenda Barcelone je u ogromnoj prednosti nad legendom Real Madrida.

Messi je u 24 utakmice nokaut faza postigao 8 golova i 15 asistencija, dok je Ronaldo u 21 utakmici dao 3 gola i upisao 2 asistencije.

Ukoliko izbrišemo Copa Americu iz statistike, Leo je opet u prednosti s učinkom od 5 golova i 5 asistencija iz 11 utakmica.

Nevjerovatan podatak koji, naravno, ne umanjuje njihov rivalitet i veličine.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!