Milan slavio u gradskom derbiju, Gabbia Rossonerima u finišu utakmice donio pobjedu

Nogomet 22. sep 202422:42 0 komentara
REUTERS/Alessandro Garofalo

Fudbaleri Milana slavili su u gradkom derbiju protiv Intera rezultatom 2:1 i prekinuo niz od šest poraza u nizu u gradskim derbijima.

Rossoneri su nešto bolje ušli u utakmicu i prvi pogodili u 11. minuti. Sjajnom solo akcijom Christian Pulišić se sjurio u šesnaesterac pretrčao dvojicu stopera Intera i matirao Sommera.

JOŠ SPORTA

No, fudbaleri gostujućeg tima tu su neobjašnjivo stali. Potpuno su prepustili Interu inicijativu na terenu i odlučili da se brane. Ekipa Simonea Inzaghija iskoristila je tu prednost, a nakon lijepe akcije i presječene loipte na sredini terena, Federico Dimarco je iskoristio odlično dodavanje Lautara Martineza za 1:1.

Inter je manje više dominirao i tražio gol sve do polovine drugog poluvremena, a onda je Milan ponovo zaigrao bolje i propustio nekoliko izglednih prilika koje su imali Rafael Leao i Tammy Abraham.

No, Jan Sommer je do kraja meča ipak morao vaditi loptu iz mreže. U 88. minuti Reijnders je izveo slobodan udarac sa desne strane, lopta je pala na glavu Matteu Gabbiji koji je šalje u mrežu sa lijeve strane golmana Intera za konačnih 2:1.

Milan je sada na sedmom mjestu i ima osam bodova, koliko ima i Inter. Prvi je Torino sa 11, drugi Napoli sa bodom manje, koliko ima i treći Udinese.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!