Milošević: Fudbal na ovim prostorima je politički plijen, ako odstranimo one koji “prljaju” fudbal, tada smo svi jednaki

FOTO: N1/F.Z.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević gostovao je na N1 televiziji i najavio baraž protiv Ukrajine. Pored toga nekadašnji golgeter dotakao se i mnogobrojnih drugih tema.

Spomenuo je i one koji “prljaju fudbal” i koji mu ne dozvoljavaju da postane jedank za sve, kako u BiH t

“Ako uspijemo da odstranimo one koji prljaju fudbal, onda ćemo imati u fudbalu da smo svi jednaki, jer se to i podrazumijeva. Živimo već decenijama  u komplikovanim vremenima”, kazao je Milošević.

Kako da odstranimo iz fudbala one koji “prljaju” fudbal?

“Ja tragam za tim odgovorom 50 godina. Shvatio sam nažalost da pojedinačno jako teško”

Kako da se stvori kritička masa, ne samo u BiH, nego na svim ex-yu prostorima koja će reći “dosta je” ?

“Fudbal i niz drugih stvari je ispolitizovano. Mi smo narod koji je lakovjeran. Koji olako daje glas slatkorječivim političarima, a ne uslovljavamo ih na pravi način. Da kad oni tamo postanu nešto urade stvari koje su nam obećali. Bio sam i dio politike, suštinski ne možete mijenjati stvari bez političke volje, većine i političkog aparata. Ovako pojedinačno, to je nemoguće. Koliko god imali velike sportiste, umjetnike…Evo imamo Novaka Đokovića koji je veliki na svjetskom nivou”, naveo je nekadašnji fudbaler.

Milošević dalje smatra da se djeca ne mogu vaspitavati, tako što ćete im reći da moraju raditi kao Novak Đoković.

“Djeca neće reći hvala i ustati starijem u busu, zato što mu je Đoković idol. To morate u kući, školi i na treningu. Sve polazi od države i sistema u kojem živite i političke volje vrha države. Nažalost mi imamo političku elitu na ovim prostorima, koja sve sfere društva shvata kao politički plijen uključujući i fudbal. Dok se to ne promijeni, mi pojedinačno nećemo moći. Ali ono što možemo, možemo malo više da ih ucijenimo. Jer njima trebamo više, nego oni nama. Ne dajte im nešto što je vaše i može da bude moćno, za tako malo. Moramo naći način da ih malo više stisnemo”, zaključuje Savo Milošević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!