Miralem Pjanić se vraća u Evropu? Italijani tvrde da ima ponudu od velikog kluba

Nogomet 19. sep 202415:35 0 komentara
Foto: Instagram / Miralem Pjanic

Miralem Pjanić je bez kluba otkako se rastao sa emiratskim Sharjahom, ali sada iz Italije dolaze informacije kako bi mogao završiti u Milanu.

Pjanić (34) navodno je velika želja Zlatana Ibrahimovića, a njegov povratak u Italiju tamošnji mediji vide kao veoma vjerovatan.

“Milan bi se mogao fokusirati na transfer Miralema Pjanića kako bi ublažio nedostatak na sredini terena nakon povrede Ismaela Bennacera. U Milanu nemaju drugih opcija nego da se okrenu slobodnim igračima, a Pjanić je tu prvi pick”, navodi Calciomercato.

“Mali princ”, ukoliko bi došao u Milan, ne bi mogao igrati Ligu prvaka jer je period registracije igrača za to takmičenje završeno 3. septembra, ali bi mogao učestvovati u ostalim takmičenjima u kojima učestvuju Rossoneri.

Ovo bi, prema navodima koji su potvrđeni za N1, bio drugi put da Milan želi dovesti iskusnog vezistu. Prvi put je bilo godinama unazad, kada je Pjanić na kraju prešao u Juventus. Bh. fudbaler se tada odlučio za “Staru damu” zbog boljih finansijskih uslova koji su mu ponuđeni, no sada bi se transfer Pjanića mogao ostvariti.

Sam Pjanić je prije nekoliko mjesci na Instagramu podijelio fotografiju u Milanovom dresu, kojeg mu je poklonio Argentinac Gonzalo Higuain, inače njegov veliki prijatelj.

Foto: Instagram / Miralem Pjanic

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!