Mirvić i Tan se sastali na ručku pred vječiti derbi: “Poglavlje 2”

Nogomet 03. okt 202315:49 0 komentara
Printscreen

FK Sarajevo u posljednje vrijeme bilježi sjajne rezultate, a ekipa pod palicom Simona Rožmana evidentno je, što pokazuju i rezultati, ostvarila ogroman napredak.

Sarajevo je nakon poteškoća na početku sezone i eliminacije od gruzijskog Torpedo Kutaisija, te problema kako na tribinama, tako i u igri pod vodstvom Mirze Varešanovića u posljednje vrijeme nanizalo sjajne rezultate.

Nakon eliminacije od Gruzijaca, ostavku je podnio tadašnji šef stručnog štaba Mirza Varešanović, a Bordo tim nije dobro ni počeo Premijer ligu BiH. Dobojska Sloga u prvom kolu odnijela je puni plijen za Koševa, pobijedivši rezultatom 1:2.

U taboru Bordo tima jasno je bilo da su svi alarmi upaljeni, bojkot Hordi Zla se nije planirao prekinuti do konačnog odlaska i direktorice Ajle Alimanović, koja je nedugo nakon poraza od Torpeda zajedno sa Varešanovićem podnijela ostavku.

Horde Zla su se nakon više od 6 mjeseci vratile na sjevernu tribinu, a za šefa stručnog štaba imenovan je slovenski stručnjak Simon Rožman, a malo nakon toga i sportski direktor Senijad Ibričić.

Dolaskom Rožmana Bordo tim je prodisao i sjajno proigrao, Sarajevo je na odigranih osam utakmica od dolaska slovenskog stručnjaka zabilježilo šest pobjeda, jedan remi, te samo jedan poraz i to u prošlom kolu na Pecari. Navijači su u sve većem broju na tribinama, a tome donosi podatak i da su u nekoliko kola bili i najgledanija ekipa.

Da li navijače Sarajeva čeka neka novost ili je sastanak isključivo prijateljske prirode, ostaje da se vidi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!