Mourinho Džeku i saigrače zaključao u svlačionicu i zaprijetio otkazom, najviše kritikovao balkanca!

Nogomet 24. sep 202420:58 0 komentara
REUTERS/Alberto Lingria/File Photo

Samo 114 dana nakon spektakularnog dočeka u Istanbulu i deset utakmica na klupi Fenerbahčea - Jose Mourinho već je zaprijetio igračima odlaskom iz Turske.

Upozorenje je stiglo neposredno nakon neslavnog debija ‘Special Onea’ u najvećem turskom derbiju u kojem je Galatasaray kao gost deklasirao žuto-plave (1:3) i nanio im drugi bolan poraz od početka sezone, nakon što su eliminisani od Lillea u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Turski nogometni analitičar Sercan Hamzaoglu, pozivajući se na izvore u Fenerbahčeu, rekao je uživo na televiziji da je Portugalac održao žestok govor u svlačionici nakon derbija, iza zaključanih vrata, te da je – između ostalog – zaprijetio ekipi odlaskom “ako se takva igra bude ponovila još jednom”.

“Mourinho je okupio tim i zaključao ih u svlačionicu. Galamio je bio ispred ekrana dok je puštao snimku pogrešaka s utakmice i potom rekao: ‘Došao sam ovdje postati prvak. Ako opet vidim ovakvu utakmicu, napustit ću klub”, rekao je Hamzaoglu.

Posebnu porciju kritika navodno je dobio golman i hrvatski reprezentativac Dominik Livaković koji je u derbiju primio nesretni autogol.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!