Najbolje čuvana tajna u svijetu fudbala: Klopp je godinu i po dana ranije znao da odlazi iz Liverpoola

Nogomet 12. okt 202411:17 0 komentara
AP Photo/Matt Dunham

Jedne noći tokom 2022. godine je odlučio da će od 1. januara 2025. godine postati globalni šef fudbala Red Bulla, a već je ranije potpisao dugogodišnji ugovor.

Oliver Mintzlaff, izvršni predsjednik Red Bulla, otkrio je šta će tačno raditi osvajač osam trofeja (Liga šampiona 2019. i Premijer liga 2020. godine).

„Klopp će koordinisati sve klubove koji su u vlasništvu Red Bulla, kao što su Leipzig, Salzburg i New York. Savjetovat će sve klubove oko transfera i strategije. Bit će podrška sportskim direktorima i mentor trenerima te će pomagati u razvoju talenata u mreži Red Bulla“, rekao je Mintzlaff.

Njemački strateg je napuštanje fudbala objašnjavao prevelikim umorom.

„Ponestaje mi energije“, rekao je između ostalog u video poruci koju je snimio navijačima. Klopp je uvijek javno istupao protiv „hibridnih“ i korporativnih klubova, oni koji su „plastični“ i koji su „kupovali uspjehe“. Ipak, sudbina zna da se okrutno našali, pa je upravo tu i završio.

Njemački „Munchner Merkur“ otkrio je da je obećao ili se zavjtovao Dietrichu Mateschitzu, milijarderu koji je bio jedan od osnivača Red Bulla i vlasnik 49 posto firme. U trenutku smrti se procjenjivalo da je težak 27,4 milijardi dolara.

Helmut Marko, konslutant za motosport ove kompanije, istakao je da je nevjerovatno da je tajna toliko dugo ostala sačuvana. Klopp je nekada imao ugovor sa Liverpoolom do 2026. godine…

Nevjerovatno je da je takav megatransfer mogao tako dugo da ostane tajna. U Formuli 1 to nikad ne bi bilo moguće.“, rekao je Marko.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!