Najbolji igrač u historiji Liverpoola: Statua za Kloppa ispred Anfielda

Nogomet 18. maj 202414:12 0 komentara
REUTERS/Russell Cheyne

Jurgen Klopp će u nedjelju protiv Wolvesa posljednji put voditi ekipu Liverpoola, a riječi hvale na račun njemačkog stručnjaka ne prestaju.

Sa Liverpoolom je osvojio sve što se osvojiti može i jedan je od najomiljenijih trenera u historiji slavnog engleskog kluba.

Steven Gerrard, dugogodišnji kapiten Redsa, smatra da je Klopp zbog svojih zasluga zaslužio da dobije statuu ispred Anfielda.

“Sada se ta era bliži kraju i iskreno se nadam da je uprava već počela da gradi statuu za Jurgena. On je zaista takva klupska legenda i zaslužuje tako nešto, ako govorimo o najboljim trenerima u historiji, Klopp je tu, rame uz rame sa najboljima“, rekao je Gerrard.

Nekadašnji engleski reprezentativac žali što nije odigrao nijedan zvaničan meč pod vodstvom Klopa.

“Mogu da kažem da smo svi bili uzbuđeni od prvog dana kada je Klopp došao u klub, od prve konferencije za novinare. Imao sam priliku da sa Jamiem Carragherom otputujem sa prvim timom na turneju u Australiju, gdje smo odigrali egzibicioni meč i imao sam priliku da osjetim tu nevjerovatnu energiju. Sjećam se da sam sedeo u Melbourneu i razmišljao, platit ću koliko god mi traže samo da igram godinu dana za Kloppa, iako sam znao da to nije moguće“, istakao je Gerrard.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!