Najprestižnija trenerska fudbalska škola na svijetu ima diplomca iz BiH, Ervin Zukanović dobio B licencu

Nogomet 17. okt 202421:40 0 komentara
screenshot/Instagram

Ervin Zukanović, bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine, postao je vlasnik "B" trenerske licence, nakon što je pohađao najčuveniju trenersku školu u italijanskom Covercianu.

Zukanović je tako završio jedan dio trenerskog puta na “fudbalskom universzitetu”, gdje su svoje trenerske karijere počeli brojni svjetski poznati stručnjaci.

“Bila je čast biti dio ove grupe gdje smo mogli razmijeniti mišljenja i iskustva. Ovo je samo početak dugog putovanja preda mnom. Zahvaljujem se svim profesorima, Fudbalskom savezu Italije i Udruženju fudbaleraa, koji su nam omogućili optimalne uslove za rad i učenje. Grazie”, napisao je Zukanović na društvenim mrežama.

View this post on Instagram

A post shared by Ervin Zukanovic (@ezuka87)

Zukanović je kao igrač imao dugu i bogatu karijeru. Nastupao je za klubove u BiH, Austriji, Belgiji, Italiji, Saudijskoj Arabiji, Turskoj i Grčkoj. Najzapaženiji dio karijere mu je bio dio u kojem je nastupao u Seriji A za Chievo, Romu, Sampdoriju i SPAL. U klupskoj karijeri je postigao 29 golova i skupio 13 asistencija sa pozicije beka i stopera, a za najbolju bosanskohercegovačku vrstu nastupio je 38 puta.

Do skoro je bio pomoćnik Dariju Damjanoviću na kormilu NK Čelik, a od njegovog odlaska ostao je u zeničkom klubu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!