Nakon titule prvaka Evrope, problemi za čelnika Furije: Suspendovan predsjednik Fudbalskog saveza Španije

Nogomet 17. jul 202411:33 0 komentara
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Upravni sportski sud Španije suspendovao je na dvije godine predsjednika Fudbalskog saveza te zemlje Pedra Rochu, jer je prekoračio svoje dužnosti u vrijeme kada je bio vršilac dužnosti te funkcije, pišu španski mediji.

Rocha je obavljao funkciju vršioca dužnosti predsjednika saveza, od kada je u augustu 2023. godine njegov prethodnik Luis Rubiales smijenjen zbog toga što je poljubio fudbalerku Jenny Hermoso nakon pobjede španske selekcije u finalu Svjetskog prvenstva za žene.

Pedro Rocha je u aprilu ove godine izabran za predsjednika saveza, ali je optužen da je, dok je bio vršilac dužnosti, smijenio tadašnjeg generalnog sekretara saveza Andreua Campsa, iako nije imao ovlaštenja za to.

On je, kao potencijalno jedan od umiješanih, bio i dio istrage u okviru saveza zbog navodne korupcije, odnosno nepravilnosti sa ugovorima koje je savez potpisao tokom predsjedavanja Rubialesa u posljednjih pet godina.

Mediji pišu i da će se Rocha žaliti na odluku o suspenziji i tražiti da ostane na funkciji dok se žalba bude razmatrala, što bi trebalo da mu omogući da se ponovo kandiduje za predsjednika saveza na izborima koji su planirani za septembar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!