Navijači prekinuli meč kada je pozlilo čovjeku na tribinama, sjeli na ćošak terena

Nogomet 04. okt 202312:15 0 komentara
Screenshot

Duel engleske League 1 u kome su se u utorak sastali Leyton Orient i Lincoln siti prekinut je u 82. minutu zbog hitne medicinske intervencije na tribinama.

Jedan navijač Leyton Orienta utrčao je na teren kako bi sudiju upozorio da je nekome na tribinama potrebna hitna pomoć. Slijedilo ga je još nekoliko navijača koji su sjeli na ivicu terena i oko gola kako bi spriječili da meč bude nastavljen.

Medicinsko osoblje je reagovalo veoma brzo i navijaču kome je bilo potrebno pored samog terena ukazalo pomoć, uz oživljavanje koje je bilo neophodno, navode britanski mediji. Navijač kome je ukazivana pomoć, kao i ljekari koji su se tu zatekli, bili su od očiju navijača i od kamera zaklonjeni improvizovanim paravanom.

Nakon sat vremena, odlučeno je da meč ne bude nastavljen. U tom momentu, Leyton je vodio 1:0.

“Misli svih nas u klubu su sa navijačem kome je pozlilo i sa njegovom porodicom. Željeli bismo da zahvalimo svim navijačima koji su bili na Brisbane Roadu i koji su pokazali razumijevanje i saosjećanje u ovoj izuzetno teškoj situaciji“, poručili su i Leyton Orienta.

Sličnom porukom se oglasila i Engleska fudbalska liga iz koje su naglasili da će odluka o sudbini meča, odnosno o tome da li će meč biti nastavljen ili će biti registrovan rezultatom koji je bio na snazi, biti donijeta tek nakon konsultacija sa oba kluba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!