Navijačima Liverpoola se ovo neće svidjeti: Arnold je prvi pik Reala!

Nogomet 08. okt 202411:01 0 komentara
Foto: REUTERS/Hannah Mckay

Trent Alexander Arnold je prva meta Reala iz Madrida u ljetnjem prijelaznom roku prema pisanju španske Marce.

Aktuelni šampion Evrope je i prije početka sezone počeo sa traženjem najbolje opcije za desnu stranu, kako bi se skinuo teret sa Danija Carvajala koji je jedini pravi desni bek u ekipi.

Donošenje odluke ubrzala je Carvajalova povreda koljena, koja će ga vjerovatno odvojiti od terena do kraja sezone, te je pitanje u kakvoj će formi biti Španac kada se oporavi.

Međutim, ne očekuje se da šampion Evrope odmah reaguje i dovede zamjenu, već da Lucas Vasquez bude opcija na desnoj strani do kraja sezone, kada bi Real trebalo da ojača konkurenciju.

Prvi izbor biće Liverpoolovo dijete i engleski reprezentativac koji je do sada već zabilježio preko 300 utakmica za “Redse“.

Arnold ima ugovor sa Liverpoolom do 30. juna 2025. godine, a engleski klub još uvijek nije započeo pregovore o produžetku saradnje.

Sa druge strane, ni igrač se nije oglašavao po pitanju novog ugovora, zbog čega su se pojačale spekulacije o njegovom odlasku.

Arnold je inače veoma dobar prijatelj Juda Bellinghama koji nastupa za “Kraljevski klub“ i koji bi sigurno volio da ga vidi u bijeloj opremi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!