Neslavni kraj karijere za sina jednog od najvećih fudbalera ikada

Nogomet 24. sep 202419:26 0 komentara
Bob Edme/AP

Ako je Zinedine Zidane jedan od najboljih fudbalera koji je ikada "plesao" po fudbalskom terenu, to se ne može reći za njegovog sina Enza, koji je okončao svoju fudbalsku karijeru sa samo 29 godina.

Najstariji sin popularnog “Zizoua” na svojim leđima nosio je breme očekivanja za velikom fudbalskom karijerom. Počeo je u omladinskoj školi Real Madrida, ali nije uspio iskoristiti ukazane prilike i, prema pisanju španskog Asa, odlučio nakon više od deset godina okačiti kopačke o klin.

U profesionalnoj karijeri uspio je postići 13 golova i upisati 24 asistencije u 203 odigrane utakmice, koje je igrao u Madridu, Alavesu, Lausannei, Rayu Majadahondi, Avesu, Almeriji i Rodez Aveyronu, a posljednja stanica bio je trećeligaš Fuenlabrada, za koju je nastupio 24 puta i postigao pet golova, čime je prilično tiho i neslavno završena njegova fudbalska karijera.

Jedinu utakmicu koju je odigrao za “kraljevski klub” upisao je u sezoni 2016/17, kada je zaigrao protiv Leonese u Kupu kralja.

Čini se da će očevo pobjedničko i šampionsko breme od sada morati nositi trojica ostalih sinova Zinedinea Zidanea. Luca Zidane je trenutno prvi golman Eibara, Theo igra za trećeligaša Cordobu, a Elyaz je prešao u akademiju Real Betisa, a trenutno je član U-17 reprezentacije Francuske.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!