Ni Mađari nisu zadovoljni izgledom prostorija u Zenici: “Svlačionica na školskom nivou”

Nogomet 14. okt 202417:13 1 komentar
Foto: N1 / F.Z.

Večeras se na Bilinom Polju u Ligi nacija sastaju Bosna i Hercegovina i Mađarska, a mađarski mediji ugledali su se na njemačke u kritikovanju stanja stadiona u Zenici.

U petak su Zmajevi odigrali utakmicu protiv Njemačke, a iz objava njemačkih medija dalo se zaključiti da nisu baš prezadovoljni izgledom svlačionica u Zenici, te je ta tema potegnuta čak i na press konferenciji Elfa.

JULIAN NAGELSMANN NA PRESS KONFERENCIJI

U izuzetno kratkom članku s fotografijama  na portalu Nemzeti Sport, Mađari su odlučili prikazati stanje svlačionica u Zenici. Članak s naslovom “”Reprezentaciju Mađarske u Bosni čeka svlačionica na školskom nivou” očito je kritika stanja sportske infrastrukture u Bosni i Hercegovini, na koju mađarske zvijezde nisu navikle.

Podsjećamo, i N1 je ranije pisao o stadionima koji ne ispunjavaju uslove UEFA-e kako bi se na njima mogle odigravati internacionalne utakmice i na koje bi N/FS BiH, reprezentativci, navijači i cijela država mogli biti ponosni.

Nažalost, stadion Bilino Polje Zenica jedini je u državi koji ispunjava rigorozne zahtjeve evropske kuće fudbala i samo na njemu trenutno reprezentacija BiH može igrati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare