Nijemci ovo ne pamte: 200.000 Škota dolazi u Minhen

Nogomet 13. jun 202420:20 0 komentara
Pool via REUTERS/Lee Smith

Evropsko prvenstvo za fudbalere počinje u petak u 21 sat duelom između domaćina Njemačke i selekcije Škotske.

Euforija je zahvatila navijače širom „Starog kontinenta“, najavljuje se da će Hrvati imati podršku najmanje 100.000 pristalica, ali šta je to u odnosu na Škote… Ništa.

Mediji sa Ostrva dan prije meča na „Alliant areni“ prenose da će u Minhen doputovati 200.000 navijača iz svih krajeva svijeta, ali naravno da samo dio njih ima ulaznice i u petak će biti na tribinama fenomenalnog zdanja kapaciteta 75.000 mjesta.

Žurka je počela u četvrtak na čuvenom Marienplatzu, a među onima koji su odlučili da podrže reprezentaciju je i četvoročlana porodica Irvajn koja je doputovala čak iz australijskog grada Perth. Problem je što Geri, Kim i njhovi sinovi Ros i Greg nemaju ulaznice za premijerni duel na EURO 2024.

Kako kaže glava porodice ne zna koliko će dugo biti u Minhenu te da su došli „na nekoliko pića i pjevanje pjesama“.

Njemačke vlasti su pomalo zabrinute kako će izaći na kraj sa navalom navijača iz Škotske, ali domaćini su se pobrinuli i organizovali nekoliko navijačkih parkova u kojima se mogu gledati utakmice šampionata kako bi smiril strasti u južnom dijelu Njemačke.

Rakitićev kum je veliki navijač Hajduka

Rakitić je u karijeri igrao za Basel, Schalke, Sevillu i Barcelonu, a u Saudijskoj Arabiji je od siječnja ove godine. Dosad je za Al Shabab odigrao osam utakmica te zabio jedan gol uz jednu asistenciju. Rakitićev kum je Marko Bralić – Keto, koji je veliki navijač splitskog Hajduka. Bralić je na društvenim mrežama znao objavljivati Rakitićeve fotografije s porukama poput “Vrime je”, čime kumu poručuje da ga želi vidjeti u Hajduku.

Još nije kasno! Pridružite se ostalim selektorima i zaigrajte Evropski nogometni fantasy 2024.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

BONUS VIDEO:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!