Ništa od Osimhena i Kanea, Parižani se okreću novoj meti

Nogomet 01. aug 202309:25 0 komentara
Ronny HARTMANN / AFP

Francuski šampion Paris Saint Germain raspolaže ogromnim finansijskim sredstvima u tekućem prelaznom roku, ali ne uspijeva da pronađe odgovarajuće pojačanje na poziciji napadača. „Sveci“ nisu uspjeli u namjeri da dogovore saradnju sa Harryjem Kaneom iz Tottenhama i Victorom Osimhenom iz Napolija, pa se rukovodstvo Parižana okrenulo napadaču Eintrachta iz Frankfurta.

U pitanju je francuski reprezentativac Randall Kolo Muani, 24-godišnjak koji je u prethodnoj sezoni u Bundesligi imao sjajnu statistiku – postigao je 15 golova i upisao 14 asistencija.

Kako piše francuski „L’Equipe“, predsjednik tima Naser Al-Khaleifi je u direktnom kontaktu sa predstavnicima Kola Muanija i veoma je rad da u svoj tim dovede ofanzivca iz Bondija.

Kolo Muani je prije dolaska u Eintracht 2022. godine igrao za Nantes, a bio je na pozajmici u Boulogneu. Za reprezentaciju Francuske odigrao je devet utakmica.

PSG je nadomak dovođenja još jednog francuskog reprezentativca – Ousmanea Dembelea. Tim sa „Parka prinčeva“ raspoložen je da za ofanzivca Barcelone plati 50 miliona eura i na taj način aktivira otkupnu klauzulu.

Ekipa Luisa Enriquea u utorak igra prijateljsku utakmicu protiv Intera, vicešampiona Evrope.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!