Odgođen derbi između Milana i Bologne, poznat i razlog

Nogomet 26. okt 202419:50 0 komentara
Foto: REUTERS/Claudia Greco

Gradonačelnik Bolonje Matteo Lepore rekao je da je subotnja utakmica Serije A protiv Milana odgođena zbog jake kiše i poplava na tom području.

“Škole, parkovi i sportski centri ostat će zatvoreni u gradu zbog mjera predostrožnosti pošto su obilne kiše od 19. oktobra izazvale klizišta, poplave, zatvaranje ulica i nestanke struje u nekoliko područja“, dodao je gradonačelnik.

“Potpisao sam odluku o neodržavanju utakmice Serije A između Bologne i Milana“, napisao je Lepore na Facebooku.

Gazzeta dello Sport je izvjestila da su se predstavnici klubova i lige sastali su u petak u pokušaju pronalaska alternativnih rješenja. Dogovor nije postignut, a rešenja kao što je igranje utakmice u Bologni bez gledalaca ili na neutralnom stadionu su odbijena. Novi termin odigravanja utakmice još nije poznat.

“Utakmica je odložena jer je gradonačelnik odlukom, koja je po mom mišljenju neshvatljiva, zabranio odigravanje dvoboja čak i bez publike“, rekao je predsjednik Milana Paolo Scaroni.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!