Oglasili se napadnuti navijači Mađarske: Bili su gostoljubivi, a onda se pojavila naoružana brigada

Nogomet 16. okt 202415:31 0 komentara
Facebook/Munkas 1950

Vatreno je bilo na ulicama Zenice poslije utakmice Lige nacija između fudbalskih reprezentacija Bosne i Hercegovine i Mađarske, a lokalna navijačka grupa Robijaši napala je mađarsku grupu Munkas 1950.

Grupa od 50-ak mađarskih navijača krenula je nakon utakmice prema svom smještaju, a u međuvremenu su ih napali navijači NK Čelik, Robijaši.

Iz MUP-a ZDK su  potvrdili dan nakon događaja da niko nije uhapšen.

“Policijska stanica Centar u Zenici, sinoć otprilike u 23.25 sati, nakon fudbalske utakmice između Bosne i Hercegovine i Mađarske, zaprimila je prijavu o narušavanju javnog reda i mira od navijača u ulici Talića brdo i Bulevar, ali policija na mjestu događaja nije pronašla osobe koje su eventualno narušavale javni red i mir”, izjavio je za Fenu portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić.

Sada su se saopštenjem oglasili  navijači koji su pretrpjeli napad. Oni su u čudu zbog svega što se desilo, posebno jer su mještani bili gostoljubivi prije svih dešavanja:

“Previše znatiželjnih očiju danas je upereno u nas da bismo prešutjeli ono što se desilo.

Video govori sam za sebe, s naše strane nema šta da doda. Istovremeno, pored činjenice da smo tačno znali gdje smo i da smo svjesni kakav je Balkan, nismo bili ni uspavani, teško je razumjeti situaciju kad su svi bili gostoljubivi, mještani u kafani puštaju himnu tvoje države bez pitanja, časte pićem na račun kuće, atmosfera na stadionu je potpuno prijateljska i na kraju utakmice odlazite aplaudirajući jedni drugima i pjevajući pjesme. Čak i policajac vas pušta da izađete bez problema kraj domaćih navijača, a onda tri ulice dalje raketa leti prema vama, padaju boce i dolazi brigada naoružana do zuba. Tu su samosažaljenje i razočaranje zbog teže povrijeđenog navijača i više lakših povreda.

Nismo nikoga ničim provocirali i nismo ništa uradili. Na grupnoj fotografiji smo također namjerno naznačili, da ne bude nesporazuma, da ovo nije moderno traženje sukoba. Tačan uzrok napada – ako ga je uopšte bilo – još nije otkriven, tražimo gdje smo pogriješili, svakako ćemo pokušati izvući pouke iz onoga što se dogodilo. Bez obzira na ovo, odgovornost je naša i preuzimamo to.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!