Omladinci Sarajeva osvajači Kupa Bosne i Hercegovine

Nogomet 03. maj 202319:41 0 komentara
Nogometni savez BiH

U finalnom susretu Omladinskog Kupa Bosne i Hercegovine 2022/23., juniori Sarajeva su danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici pobijedili Slobodu sa 1:0.

Meč je posmatrao i selektor „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić. U prvom poluvremenu viđena je izjednačena i dinamična utakmica sa nekoliko pokušaja na obje strane, ali su mreže mirovale. Najbolju priliku propustili su igrači Slobode u 43’ kad je Amar Pekarić centrirao iz slobodnog udaraca, a šut glavom Danisa Bratovića zaustavlja golman Sarajeva Arman Šutković.

Slična igra viđena je i u nastavku. Dobru priliku za Tuzlake imao je Pekarić u 67’ kad je šutirao iskosa sa desne strane, a Šutković je još jednom bio na visini zadatka. Sarajevo je uzvratilo u 77’ preko Talhe Tabakovića čiji snažan udarac sa distance ne pogađa metu. Odličnu priliku za slobodu u 82’ imao je Aldin Mešić, ali je Šutković još jednom sjajno intervenisao.

Sarajevo do prednosti dolazi u 87’. Talha Tabaković prima loptu na ivici kaznenog prostora i precizno šutira za pobjedu svoje ekipe.

Trener juniora Sarajeva, Danijel Stojanović je po završetku utakmice izjavio:

“Čestitam svojim momcima na osvojenom Kupu. Nije bilo lako jer smo igrali protiv odlične ekipe koja je zasluženo došla do finala. Današnja utakmica je mogla otići u oba smjera, možda bi bilo najrealnije da je ostalo 0:0. Imali smo dosta utakmica gdje smo mi u finišu primili gol, sad smo ga postigli u najvažnijoj utakmici. Idemo dalje, naš cilj je dupla kruna i nadam se da ćemo ga ostvariti.“

Pehare i medalje finalistima i službenim licima uručili su generalni sekretar NS/FS BiH Adnan Džemidžić i predsjednik Komiteta za takmičenje Ivan Frljić.

Sarajevo-Sloboda 1:0 (0:0)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPa

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!