Oxlade-Chamberlain: Bilo je mnogo priče na terenu protiv Atletica

Nogomet 04. nov 202114:47 0 komentara
REUTERS/Dylan Martinez

Fudbaler Liverpoola Alex Oxlade-Chamberlain rekao je nakon utakmice Lige prvaka sa Atleticom da je na terenu bilo mnogo priče i sitnica kojima su se gosti služili kako bi razbili ritam meča.

“Oni su veoma iskusni po pitanju kontrolisanju utakmice, imaju milion sitnih taktičkih zamisli i detalja koje na terenu sprovode u djelo. Zato moraš da budeš pametan na terenu, da razumiješ šta se dešava mimo igre“, rekao je Alex Oxlade-Chamberlain posle utakmice sa Atleticom.

Nakon što je prije dvije sezone Liverpool eliminisan upravo od Atletica, Redsi su sada naučili lekciju i sa mnogo više iskustva su se suprotstavili Jorgandžijama.

“Mnogo je priče bilo na terenu. Hendo i nekoliko drugih igrača su se zaista trudili da nas drže podalje od svega, da ne dozvole da nas uvuku u svoje igre i da ne budemo frustrirani zbog tih stvari“, nastavio je fudbaler Liverpoola, a potom dodao:

“Nekada moraš da očekuješ da će se takve stvari dešavati, posebno u mečevima protiv Atletica. Pokušali su i na taj način da urade ono što im je bilo potrebno, a to je da razbiju naš ritam. Ali, na kraju smo mi bili tim koji je uradio ono što je bilo potrebno, to je jedino što je važno“, zaključio je Oxlade-Chamberlain.

Liverpool je nakon četiri kola prvoplasirani tim na tabeli grupe B sa 12 osvojenih bodova i veću su osigurali prolazak u nokaut fazu Lige prvaka, ali i prvo mjesto u grupi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!