Piksi komentarisao dešavanja sa Tadićem: Ta priča je gotova…

Nogomet 20. jun 202407:49 0 komentara
Foto: REUTERS/Bernadett Szabo

Srbiju danas očekuje ključna utakmica u grupi sa Slovenijom.

Nogometaši Slovenije i Srbije odmjerit će snage danasa na Allianz Areni u Munchenu u okviru drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva.

Riječ je o ključnom susretu za obje reprezentacije jer bi mogao odlučiti o plasmanu u nokaut fazi, a osobito je važan za reprezentaciju Srbije obzirom da su trenutno bez bodova nakon poraza od Engleske.

Susret je najavio selektor Srbije, Dragan ‘Piksi’ Stojković koji je započeo s pričom o Dušanu Tadiću koji je izrazio nezadovoljstvo nakon što je prethodnu utakmicu započeo s klupe:

“Ništa posebno, možda je medijski zanimljivo, ali… Odradili smo kvalitetan trening, Tadić se ispričao i gotova je priča. Nije bilo ničega. Najvažnija je Slovenija i utakmica pred nama, ne znam što bih dodao.”

Imao je riječi hvale za Sloveniju i njihovog selektora – Matjaža Keka:

“I da žele srljati, ne mogu, igraju u formaciji 4-4-2, Šporar i Šeško znaju protivnika učiniti neugodnim. Ne smijemo se loviti s njima u prostoru od 40 metara. Razgovarali smo o tome, imali smo kratku analizu, večeras ćemo pogledati dalje. Nismo favoriti, Slovenija je na startu osvojila bod, Kek je odličan trener.”

Uprkos tome što tvrdi kako njegova ekipa nije favorizirana, Stojković nije krio optimizam:

“Zašto da ne budem optimista, izlazimo na teren da pobedimo. Učinićemo sve da pobedimo!“

Kratko je sažeo očekivanja od ove važne utakmice:

“Očekujem dobru utakmicu, nogometnu atmosferu, puno Srba i Slovenaca na tribinama. Veselim se utakmici sa Slovenijom, cilj nam je pobjeda. Imali smo veliku podršku u Gelsenkirchenu, zahvaljujući navijačima. Imamo odgovornost prema ljudima koji nas vole, vjeruju nam i podržavaju nas. A to automatski povlači i odgovornost. Lijepo je što ljudi vole reprezentaciju i očekujem spektakularnu atmosferu.”

Osvrnuo se na stanje unutar ekipe:

“Momci su uvijek motivirani, svjesni važnosti turnira, šansa se mora iskoristiti. Potpuno su spremni, nakon treninga sam vidio da je atmosfera fenomenalna. Ušli smo s prevelikim respektom prema Englezima, kao da su s druge planete. Drugih 70 minuta sve je izgledalo bolje… Vjerujem da ćemo biti na vrhunskoj razini, dostojnoj velike utakmice”zaključuje Stojković.

Susret između Slovenije i Srbije igra se u četvrtak od 15 sati.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!