Pobjede Chelseaja i Fiorentine u mečevima s mnogo golova, zablistao Mudryk

Nogomet 24. okt 202420:57 0 komentara
REUTERS/Louiza Vradi

Odigrane su utakmice drugog kola UEFA Konferencijske lige.

Panathinaikos – Chelsea

Chelsea je upisao i drugu pobhedu u Ligi konferencije ove sezone. Ovaj put su Plavci ubjedljivo savladali Panathinaikos rezultatom 4:1.

Zablistao je u Grčkoj Mykhailo Mudryk. Govorilo se mnogo o njegovom odlasku u januarskom prelaznom roku, možda će ova utakmica Enzu Maresci nametnuti ukrajinskog krilnog napadača.

Chelsea je izašao u kombinovanom sastavu, istina, dosta jakom svakako. Već u 22. minutu je bilo 1:0. Mudryk je proigrao Felixa, pa su povratnici u startnu postavu donijeli prednost londonskom klubu.

Početak drugog poluvremena donio je potvrdu pobjede Chelseaja. Neto je u 49. minutu centrirao ka Mudryku koji je glavom zabio loptu u vrh mreže. Samo šest minuta ponovo je funkcionisala kombinacija Mudryk – Felix. Već je bilo 0:3, da bi Mladenović samo tri minuta kasnije skrivio jedanaesterac i Nkunku je postigao novi gol.

Utješni pogodak za Panathinaikos postigao je bivši igrač Manchester Uniteda, Fakundo Pellistri u 69. minutu.

Chelsea je na čelu tabele, dok Panathinaikos ostaje na jednom osvojenom bodu.

St. Gallen – Fiorentina

Fiorentina je poslije preokreta i golijade savladala Saint Gallen rezultatom 4:2.

Mambimbi je doveo domaće u prednost u 23. minutu i to je bio rezultat prvog poluvremena. Brzo se italijanska ekipa vratila u drugom dijelu golovima Martineza Quarte i Ikonea u 50. i 54. minutu.

St. Gallen je napadao i izjednačio u 62. minutu golom Gortlera. Ikone je igrao odlično, pa je postigao još jedan gol u 69. minutu, da bi Gosens u 94. minutu postavio konačan rezultat meča.

Pogledajte sve rezultate:

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!