Predsjednik Brazila ima svoje fudbalske vizije: Svi igrači iz Evrope – van iz reprezentacije

Nogomet 13. okt 202410:51 0 komentara
REUTERS/Adriano Machado/File Photo

Predsjednik Brazila Luiz Inacio Lula da Silva izazvao je žestoku raspravu pozivajući da nacionalni tim isključi međunarodne igrače, kao što su Vinicius Jr., Rodrygo, Raphinha i drugi, a umjesto toga daje prednost talentima koji igraju isključivo u brazilskim domaćim ligama.

Nakon što se Brazil vratio na pobjedničke staze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. protiv Čilea golovima Igora Jesusa i Luiza Henriquea, dvojca iz Botafoga, brazilski predsjednik je smatrao da imena koja igraju u Evropi nisu kvalitetnija od domaćih.

Portugalski portal O Jogo prenio je izjavu predsjednika Brazila:

“Oni koji igraju u inostranstvu nisu ništa bolji od onih koji igraju ovdje. Dugo sam se zalagao da brazilski tim ima igrače koji igraju u svojoj zemlji. Dva igrača koji su jučer dali golove igraju u brazilskom prvenstvu. Moramo dati priliku igračima ovdje, a ne gostima iz inostranstva.”

“Gledao sam utakmicu na sofi i prepoznao sam golmana (Ederson), centralnog defanzivca PSG-a (Marquinhos), Rodriga i Raphinhu, koje sam prepoznao po kosi. Stavite igrače koji igraju ovdje u brazilskom prvenstvu da igraju za reprezentaciju”, apelovao je da Silva.

U nastavku razgovora je spomenuo i da izvan Brazila nema kvaliteta Garrinche i Romarija, te da bi spas mogao biti kod domaćih igrača.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!