Premier Liga odlučila: Ponavlja se utakmica 17. kola

Nogomet 20. dec 202319:43 0 komentara
Reuters/Paul Childs

Premier liga je donijela odluku o prekinutoj utakmici između Bournemoutha i Lutona.

Okršaj 17. kola Premier lige između dvije ekipe prekinut je u subotu nakon što je Lutonov kapiten doživio srčani udar na terenu.

U 59. minuti kapetan Lutona Tom Lockyer srušio se na sredini terena, nakon čega je sudac odmah prekinuo utakmicu. Rezultat je u tom trenutku bio 1:1.

Medicinski timovi obje ekipe, kao i članovi hitne pomoći odmah su pomogli nogometašu Lutona koji je kolabirao, a to mu se dogodilo drugi put u posljednjih šest mjeseci.

Nakon 20 minuta odluka je bila da se utakmica ne nastavi. Četiri dana kasnije prvoligaši su odlučili da se utakmica igra od prve minute.

“Utakmica će se igrati kasnije tokom sezone, datum će biti potvrđen nakon konsultacija sa svim relevantnim stranama. Odluka o prekidu utakmice u 59. minuti donesena je dogovorom službenih osoba, igrača i voditelja obje ekipe. Premier liga zahvaljuje svim članovima liječničkog tima koji su brzo i dobro reagovali u iznimno uznemirujućoj situaciji za sve na stadionu. Tomu želimo brz oporavak, naše su misli s njim”, poručili su iz Premier lige.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!