Prije dvije godine je bio optužen za silovanje, a sad potpisuje za najtrofejniji talijanski klub?

Nogomet 14. jun 202408:22 0 komentara
AFP

Velik dio nogometnog svijeta je okrenuo leđa mladoj senzaciji Manchester Uniteda, Mason Greenwoodu nakon njegovog dvogodišnjeg izbivanja s terena radi optužbi za silovanje.

U međuvremenu, optužbe su odbačene, Greenwood je poslan na posudbu u Getafe u kojem je imao briljantnu sezonu koju je okrunio nagradom za igrača godine Getafea.

Nepoželjan na Old Traffordu, a talijani mu nude izlaz

United želi prodati 22-godišnjaka ovog ljeta, a iznos od 40 milijuna funti približava se njihovoj procjeni jer žele prikupiti sredstva za transfer budžet Erika ten Haga.

Njegov povratak na Old Trafford uvijek je izgledao slabo vjerovatnim, a sada Simon Jones iz portala DailyMail prenosi kako je Juventus ponudio traženi iznos za potpis 23-godišnjeg Engleza.

Ovo nije početna ponuda jer pregovori traju već neko vrijeme, ali talijanska strana je optimistična oko postizanja dogovora, pod uvjetom da Greenwood također pristane.

Iako su razgovori u poodmakloj fazi, United ne smatra da je dogovor neizbježan jer su i druge zainteresirane strane još uvijek u igri.

Napoli je također pokazao interes za engleskog reprezentativca koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Getafeu, gdje je postigao 10 golova u 36 nastupa.

Revolucija u Torinu

Juventus je nedavno imenovao Thiaga Mottu za novog glavnog trenera, te će 41-godišnjak prilagođavati Juventusov sastav ovoga ljeta..

Pregovaraju s Aston Villom za veznjaka Douglasa Luiza, pri čemu bi Weston McKennie i Samuel Iling-Junior otišli u suprotnom smjeru.

Također razmatraju prodaju krilnog igrača Federica Chiese, a zainteresirani su i za krilnog igrača Uniteda, Jadona Sancha, koji je također dostupan za 40 milijuna funti.

Juventus također planira prodati argentinskog krilnog igrača Matiasa Soulea, za kojeg je West Ham pokazao interes.

Još nije kasno! Pridružite se ostalim selektorima i zaigrajte Evropski nogometni fantasy 2024.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

BONUS VIDEO:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!