Procurili Cityjevi bonusi za trostruku krunu: Cifre su vrtoglave

Nogomet 21. apr 202313:06 0 komentara
REUTERS/Leonhard Simon

Fudbaleri Manchester Cityja imaju priliku ove sezone ponoviti historijski uspjeh gradskog rivala Uniteda i osvojiti trostruku krunu. Guardiola i društvo u igri su za tri najveća trofeja, Ligu prvaka, Premier ligu i FA kup, a osvoje li ih, pojedini igrači pokupit će ogromne bonuse.

U Engleskoj je jedino Manchester United uspio u osvajanju trostruke krune . Godine 1999. legendarni Sir Alex Ferguson podigao je Premier ligu, FA kup i Ligu prvaka u nezaboravnih deset dana, a njegov trijumf još niko nije uspio ponoviti.

Sve to potaklo je već razgovore o trostrukoj kruni, a gazda Cityja pobrinuo se kako motiva igračima ne bi nedostajalo jer će jako dobro obložiti svoje bankovne račune upišu li se u historiju na koncu tekuće sezone.

Najveće zvijezde mogle bi zaraditi više od dva miliona funti uspiju li završiti sezonu s tri najveća trofeja u džepu. Cityjevi bonusi nisu grupno strukturirani, nego su individualno određeni u igračkim ugovorima.

Osvoje li Građani četvrti uzastopni naslov, igračima će se isplatiti od 200 do 900 hiljada funti, za FA kup bonusi nisu toliko unosni, ali zato će se gazda isprsiti osvoje li jedini trofej u Cityjevoj riznici koji im nedostaje – onaj s velikim ušima.

Ključni igrači, poput Kevina De Bruynea i Erlinga Haalanda, mogli bi se opariti za milion funti po glavi uspiju li ispisati klupsku historiju. Konkretno, spomenuti je dvojac među igračima koji će na svoje račune staviti više od dva miliona funti samo u bonusima. Motiva im neće nedostajati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!