Rade Bogdanović u Sarajevu zamucao na sceni: Od prevelikih emocija su mi drhtale usne (VIDEO)

Nogomet 19. sep 202421:30 0 komentara
N1

Večeras je počeo Simposar, sarajevski sportski simpozij koji svake godine okuplja krenu regionalnog sporta na jednom mjestu, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Među brojnim i uvaženim gostima bio je analitičar iz Srbije Rade Bogdanović, koji je svojim komentarima u proteklim mjesecima uvijek izazivao mnogo reakcija.

Bogdanović je večeras sa Joškom Jeličićem i Amarom Osimom na simpoziju primio nagradu za najboljeg analitičara, no kada se popeo na scenu, desilo se nešto na što nismo navikli: Bogdanović je zbog treme ostao gotovo bez riječi.

JOŠ SPORTA

Sa Bogdanovićem smo razgovarali nakon što je uzeo neko vrijeme za se smiri.

“Jednostavno adrenalin je proradio zato što pričam i gostujem prvi put u Sarajevu nakon 30-ak godina. Jednostavno ta je prevelika doza emocija učinila da sam ljudima kažem da mi drhte usne.”, počeo je razgovor Bogdanović za N1.

Neočekivana emocija koja je iz njega izašla dijelom je zbog toga što se nalazi u gradu u kojem nije bio dugo i što mu glavni grad Bosne i Hercegovine nešto znači.

“Naravno da mi znači. To je grad u kojem sam rođen, u kojem sam se školovao. Sarajevo je, naravno, grad koji ću cijeli život da nosim u srcu. Jednostavno je grad koji ima neopisivu vrijednost u mojoj duši”

Sarajevo je za Bogdanovića posebno i po tome što je u seniorskoj karijeri debitovao za FK Željezničar, i na debiju uspio postići pogodak.

“Amar osim je Wikipedija u svijetu sporta. Debitovao sam 3. aprila 1988. godine. POstigao sam prelijep gol, međutim lopta je ipak prešla malo preko noge meni, treba biti iskren, pa to konstatovati. Ali interesantno je da je i Joško debitovao na toj utakmici, i Amar. Nevjerovatno, ali istinito.”

Kaže da danas ne prati mnogo prilike u bh. fudbalu, pa tako ni u svom matičnom klubu.

“Pratim Željezničar onoliko koliko ima interesovanja za njim, posljednjih godina ne baš toliko jer nema dobrih rezultata, ali činjenica je da pratim kretanja, ko dolazi, ko trenira. Vremena se mijenjanju, nema manje više niko iz moje generacije. Gubi se ta spona za interesovanje , međutim to je klub koji je uvijek u mom srcu.”

Za N1 jedno od najpopularnijih TV lica regiona govorio je i o drugim temama. Cijeli razgovor sa Radetom Bogdanovićem pogledajte u videu ispod.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!