Ratovi hrane umjesto nereda: Ovaj Euro obilježio je neobičan trend na tribinama (VIDEO)

Nogomet 18. jun 202410:11 0 komentara
Foto: AP Photo/Themba Hadebe

Na velikim europskim smotrama UEFA i FIFA se užasavaju navijačkih ratova, svaki put kad igraju Englezi i Nijemci, odnosno kad igraju međusobno slavenski narodi, krovna evropska i svjetska nogometna organizaciju pošalju pola policije na ulice, ali ovaj put nemaju problema s huliganima, nego s „foodiejima“.

Ljubitelji dobrog zalogaja na ovom su Evropskom prvenstvu, izgleda, odlučili u prvi plan staviti svoje nacionalne specijalitete, koje guraju u lice jedni drugima kako god mogu, bilo navijačkim transparentima, bilo čudnim performansima na ulicama.

Počeli su Švicarci koji su na utakmicu protiv Mađarske ponijeli transparent “Fondue je bolji od gulaša“, isti dan Albanci su na oči talijanskih navijača polomili špagete, a Azzurri su im odgovorili na utakmici s transparentom “jedi pastu, trči brže.“

Na okršaju Poljske i Nizozemske, Poljaci su izvjesili transparent “kobasa je bolja od gaude“, dok su sve podvukli jučer Austrijanci koji su izvjesili transparent “šnicla je bolja od bageta.“

Slijedi nam okršaj Hrvatske i Albanije pa nas zanima kakav će “rat” na tribinama uslijediti kada je u pitanju hrana i za koje će se specijalitete odlučiti.

Uz N1 igrajte fantasy posvećen predstojećem Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!