Remi Bosne i Hercegovine i Srbije u kvalifikacijama za EURO

Nogomet 25. okt 202416:59 0 komentara
N/FS BiH

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 2:2 sa Srbijom u prvom susretu polufinala baraža za UEFA EURO 2025.

Tijana Filipović u 5’ postiže gol za gostujući tim, ali je nakon intervencije iz VAR sobe pogodak poništen zbog igranja rukom. Dajana Spasojević u 20’ odlično prolazi po lijevoj strani i šalje loptu u kazneni prostor za Eminu Ekić koja postiže pogodak za 1:0. Srbija izjednačuje rezultat u 28’. Tyla Jay Vlajnić je izvela slobodan udarac sa desne strane, a najviša u skoku bila je Nina Matejić koja šalje loptu iza leđa Almine Hodžić.

U drugom poluvremenu prvi ozbiljniji pokušaj imala je Ekić sa distance u 51’, ali je golmanica Milica Kostić izbacila loptu u korner. Udarac iz ugla izvodi Spasojević, a u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snalazi Milena Nikolić i loptu šalje u mrežu za 2:1. Narednu priliku imala je selekcija Srbije u 75’ kad Allegra Poljak sa desetak metara pogađa prečku. Gošće ponovo dolaze do izjednačenja u 87’ golom Vesne Milivojević.

Revanš će biti odigran 29. oktobra u 19:00 sati u Staroj Pazovi.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!