Rooney fasciniran senzacijama Eura: Njih dvojica me podsjećaju na mene i Ronalda

Nogomet 14. jul 202412:27 0 komentara
Foto: GEOFF CADDICK / AFP

Engleska i Španjolska će večeras od 21 sat na Olimpijskom stadionu u Berlinu igrati finale Evropskog prvenstva.

Španci će tražiti svoju četvrtu evropsku titulu, čime bi prestigli Nijemce i osamili se na vrhu, dok Englezi traže svoje prvo evropsko zlato.

Wayne Rooney, legendarni engleski napadač i najbolji strijelac u historiji Manchester Uniteda, najavio je utakmicu za španski Mundo Deportivo. Rooney, koji je status zvijezde zaradio na Evropskom prvenstvu prije 20 godina u Portugalu, istaknuo je dva mlada španjolska krilna napadača kao glavne prijetnje za Englesku.

“Lamine Yamal me podsjeća na ono kakav sam ja bio na Euru 2004. – tinejdžer koji sjajno igra. Nico Williams je izuzetan, podsjeća me na Cristiana Ronalda kad je bio mlad. On je krupniji dečko, uzima loptu i ponekad se previše trudi i želi sve odjednom, ali obično donosi prave odluke. On je nevjerovatna prijetnja u situacijama jedan na jedan, a također zabija golove. Engleska će se morati dobro braniti na bokovima protiv Španije jer su dva mlada krila njihova glavna prijetnja. Engleska mora biti vrlo oprezna.”

Uz N1 igrajte fantasy posvećen aktuelnom Evropskom prvenstvu i osvojite

vrijedne nagrade. Više informacija možete pronaći OVDJE, a registraciju na Fantasy Euro 2024. možete pronaći na OVOM LINKU.

Ne propustite priliku da budete dio najvećeg fudbalskog spektakla – N1 Fantasy Football – vaša igra, vaša pravila!

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!