Rummenigge: “Zanimljivo je da se žale baš igrači u Engleskoj…”

Nogomet 17. okt 202417:51 0 komentara
Matthias Schrader / AP

Legenda njemačkog fudbala Karl Heinz Rummenigge prokomentarisao je nezadovoljstvo fudbalera zbog velikog broja utakmica.

Nekadašnji reprezentativac SR Njemačke, koji je po završetku igračke karijere gotovo dvije decenije bio prvi čovjek Bayerna, posebno je prokomentarisao nezadovoljstvo igrača u Engleskoj.

“Vrlo mi je zanimljivo da se igrači u Engleskoj žale, gdje imaju luksuz Liga kupa i Premijer lige sa 20 timova. Razumijem ovu diskusiju. Ali igrači i njihovi agenti su sami sebe gurnuli u ovu zamku zahtjevajući sve veće plate, tjerajući klubove da ostvaruju sve veće prihode.

I kako klubovi dolaze do većeg prihoda? Kroz više utakmica. Zato kažem: trebalo bi da sjednemo sa svima koji su uključeni i da bez emocija razgovaramo o tome koji su nam mehanizmi potrebni da vratimo ozbiljnija i racionalnija vremena – uključujući i u poslovnom smislu”, rekao je Rummenigge za njemačke medije.

Upoređujući Top 5 liga u Evropi, njemačka Bundesliga i francuska Liga 1 jedine imaju po 18 klubova, dok engleska Premijer liga, italijanska Serija A i španska Primera broje po 20 klubova.

Takođe Englezi imaju bogatu tradiciju Liga kupa i ne žele (za sada) da se odreknu ovog takmičenja uprkos velikom broju utakmica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!