Sada je službeno: Dinamo predstavio Nenada Bjelicu

Nogomet 26. sep 202418:01 0 komentara
GNK Dinamo

Dinamo je službeno predstavio novog trenera, Nenada Bjelicu.

Dinamovu prvu momčad od ovoga će četvrtka ponovno voditi trener Nenad Bjelica. Gotovo četiri i pol godine nakon odlaska iz Dinama trener Bjelica otvara svoj drugi mandat na klupi maksimirskog kluba. S Plavima je potpisao višegodišnji ugovor, a momčad će izvesti već u subotnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Lokomotive u Maksimiru nakon čega, već u srijedu, slijedi dvoboj Lige prvaka protiv Monaca, također u Zagrebu.

Bjelica je u prethodnom mandatu preuzeo Plave u samoj završnici sezone kad su već osvojili prvenstvo, kasnije je potpisao dva naslova prvaka, po jedan Kup i Superkup uz plasman u osminu finala Europa lige i ulazak u Ligu prvaka.

Po dolasku na Maksimir, Bjelica je otkrio prve dojmove za službene stranice Dinama.

“Jako se dobro osjećam, tako sam se osjećao i zadnji put. U sličnoj situaciji sam dolazio u Dinamo, tada na kraju sezone, a sada na početku. Osjećaj je predivan i jako sam sretan što sam opet tu.”

Je li ga iznenadio ovakav rasplet događaja?

“Pa iskreno je. Ova rezultatska kriza je bila neočekivana i nije ništa upućivalo na nju. Ja sam prije 12, 13 dana razgovarao s trenerom Jakirovićem koji je tada bio trener Dinama i dobri smo prijatelji, kolege smo, opušteno smo pričali nakon Qarabaga i nitko nije o tome uopće nije razmišljao, ali nogomet je neprediviv. Događaju se ovakve stvari kao što se dogodilo i njemu i Dinamu u zadnjem periodu. Tako da jesam iznenađen, nisam očekivao i nisam razmišljao o tome, ali zbog toga je… Iznenađujuće, ali to se događa u nogometu.”

Odmah će voditi momčad protiv Lokomotive, pa onda slijedi Monaco u Ligi prvaka. Što se može napraviti u ovom kratkom vremenu?

“Mislim da je kod igrača problem psihološki aspekt. Tu se može raditi kroz razgovore s igračima, fizički i taktički ne možete nešto puno promijeniti u tako kratkom roku, ali vratiti samopouzdanje igračima se može. Mislim da Dinamo u ovom trenutku ima jednu kvalitetnu ekipu, jako dobro posloženu, duplirane ili triplirane pozicije, praktički 26,27 igrača od kojih svatko može nastupiti i biti važan dio momčadi. Na psihološkom planu ćemo raditi ova dva dana do Lokomotive, a onda se fokusirati na sljedeću utakmicu.”

Dugoročni ciljevi?

“Poboljšavati Dinamo, njegovu igru, sve što se može poboljšati. Dinamo je jako dobro izgledao u zadnjem periodu, bili su u periodu šest mjeseci bez poraza tako da definitivno kvaliteta postoji, a sve što ćemo moći poboljšati, pokušat ćemo poboljšati.”

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!