Sarajevo poraženo u Trnavi, jeftini pogoci preskupi na evropskom nivou

Nogomet 31. jul 202422:21 0 komentara
Foto: N1 / F.Z.

Fudbalski klub Sarajevo okončao je svoju evropsku avanturu za ovu sezonu porazom od Spartaka iz Trnave rezultatom 3:0, nakon što u prvoj utakmici nije bilo golova.

Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.

Sarajevo je cijelim tokom prve utakmice bilo bolje, ali nije uspjelo kapitalizirati na stvorenim prilikama, a slično je počela i uzvratna utakmica.

JOŠ SPORTA

U prvim minutama Sarajlije su krenule furiozno. U 3. minuti Guliashvili nije uspio iskoristiti sjajan pas Renana Oliveire, a samo minut kasnije Kyeremeh je sijao strah u redovima domaćeg tima. Oba puta odbrambeni igrači krajnjim naporima uspijevali su očistiti opasnost.

Nakon sedam minuta Elvir Duraković izveo sjajan slobodnjak, Filip Jović šutirao glavom, ali golman Frelih brani. Nakon toga priliku je imao i Čelik, ali očistila je to odbrana protivničke ekipe.

Kada se činilo da Sarajevo u potpunosti dominira terenom i tempom igre, hladan tuš za izabranike Zorana Zekića. Na centaršut Mikovića loše je let lopte procijenio golman Sarajeva Rockov, lopta je pala najbliže Durisu koji je proslijedio loptu u mrežu.

Nakon gola uslijedio je dio igre koji je bio borben, ali bez velikih šansi za gol.

Tek u 35. minuti Azango je probao sa velike udaljenosti, a Rockov imao sreće jer je lopta završila na stativi.

Spartak je osjetio nesigurnost u zadnjoj liniji FK Sarajevo te je u 42. minuti pronašao put do gola Sarajeva. Ispala je odbrana Sarajeva, Duris opet pobjegao defanzivcima gostiju i postigao drugi gol. Ovoga puta Rockov je bio nemoćan.

Foto: N1 / F.Z:
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.
Foto: N1 / F.Z.

Početkom drugog poluvremena Sarajevo je pokušalo doći do brzog pogotka. Guliashvili je sa svoje polovine sa loptom istrčao kontru. Odigrao je Gruzijac na stranu za Renana, ovaj šutirao, ali izblokirala odbrana Spartaka. Lopta nakon toga stigla do Čatakovića koji šutira silovito sa ruba kaznenog prostora, ali i preko gola.

Spartak se u drugom poluvremenu povukao i odlučio igrati na kontranapad, dok je Sarajevo imalo inicijativu i napadalo gol slovačkog tima.

U 62. minuti nakon dužeg napada Sarajeva, lopta je došla do Guliashvilija koji je šutirao sa 22 metra, ali je lopta išla po sredini gola i golman Spartaka je to lako uhvatio.

Domaći su gotovo iskoristili veliki prostor koji su fudbaleri Sarajeva ostavili u pozadini u 67. minuti. Ubacio je Paur loptu sa desne strane nakon loše rakcije odbrane Sarajeva, lopta stigla do Durisa koji loše šutira i šalje je pored stative nemoćnog Emila Rockova.

U 79. minuti Sarajevo je moglo doći do pogotka. Nakon ubačaja Guliashvilija, Kyeremeh glavom spustio za Anđušića koji šutira, ali lopta odlazi pored gola Spartaka.

Finiš utakmice pripao je bh. timu, no u odsudnim trenucima izabranici Zorana Zekića nisu uspijevali pronaći put do mreže golmana Freliha.

U 90. minuti i posljednja prilika Sarajeva otišla je u nepovrat. Guliashvili je dobro prošao po strani, centrirao, ali Čataković nije uspio doći do lopte prije svog čuvara.

Ako neće Sarajevo – hoće spartak. U četvrtoj minuti nadoknade tačnu na “i” stavio je rezervista Karhan nakon asistencije Picha, koji je prošao Čelika po lijevoj strani.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, te je Spartak na kraju slavio rezultatom 3:0.

Postave:

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!